2013.05.08.
16:54

Írta: blomkvist12

Kockáztatnak Will Smith-el!

Szólj hozzá!

Címkék: 3x3 Will Smith Rubik Rubik-kocka speedcubing Rubik-kocka kirakása 3x3-as kocka Kocka kirakás

2013.05.01.
16:44

Írta: blomkvist12

Rubik-kocka és a kulcsok!

Ha beletörik a kulcs a zárba, legalább van kéznél, valami amivel lefoglalhatod az agyad, amíg odaér a lakatos! :D

Rubik kulcstartó vásárlás!

Szólj hozzá!

Címkék: rubik rubik-kocka Bűvös kocka Reflexshop reflexshop.hu 3x3-as kocka rubik kulcstartó rubik mini 3x3 mini

2013.04.24.
16:34

Írta: blomkvist12

Rubik művészet!

Rubik-kockákból összeállított képgaléria, csak pár kocka kell hozzá és lehet otthon is próbálkozni!

rubik_kocka_mint_pixel_7.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: rubik kocka rubik rubik-kocka rubik kép rubik mozaik rubik művészet

2013.04.17.
16:34

Írta: blomkvist12

Rubik-kocka a National Geographic Channel reklámjában

A Rubik-kocka van a középpontban a National Geographic Channel "The 80's- The decade that made us" című 80-as évekre fókuszáló műsor sorozat beharangozó videójában! A videó jó példa arra, hogy alacsony költségvetés mellett is lehet kifejezetten hatásos reklámot készíteni, csak megfelelő kreativitásra és eltökéltségre van szükség!Szólj hozzá!

Címkék: reklám rubik kocka national geographic rubik rubik-kocka rubik stúdió promotioan

2013.03.25.
08:00

Írta: blomkvist12

Kocka Robot!

A robot elintézte a világrekordot!

Szólj hozzá!

Címkék: kocka kirakás Rubik Rubik Ernő Rubik-kocka Bűvös kocka Rubik (bűvös) kocka Rubik kocka bűvös kocka kirakása Rubik-kocka kirakása 3x3-as kocka logikai fejtörő Rubik kocka kirakása Rubik robot

2013.03.11.
08:00

Írta: blomkvist12

Klaviatúra Kocka!

Kocka a kockáknak!Szólj hozzá!

Címkék: Rubik Rubik Ernő Rubik-kocka Bűvös kocka Magic Cube Rubik (bűvös) kocka Rubik kocka bűvös kocka kirakása Rubik-kocka kirakása 3x3-as kocka

2013.03.07.
15:11

Írta: blomkvist12

Rubik-KockaFal!

Új Guiness rekord! 85794 darab rubik kockából épített mozaik falat a Cube Works Studio, 2012 decemberében! A látványos építmény 4 méter magas, 61 méter hosszú és Makaóban látható! A képek magukért beszélnek!

cubeworks_ejszaka.jpg

Forrás: http://buvoskockak.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: Rubik Rubik Ernő Rubik-kocka Bűvös kocka Rubik kocka bűvös kocka kirakása logikai fejtörő Rubik Fal

2012.12.14.
12:21

Írta: blomkvist12

Reflexshop Videó

A Reflexshop elkészítette legújabb videóját, amelyben a legsikeresebb termékeiket igazi profi játékosok mutatják be. A videóban láthatunk yo-yo-t, diabolo-t, zsonglőr termékeket, firzbit és legnagyobb örömünkre Rubik-kockát is. A videó eszméletlenül hangulatos, dinamikus a zene és nagyon látványosak a felvételek. Érdemes belenézni!

Szólj hozzá!

Címkék: kocka kirakás Rubik Rubik Ernő Rubik-kocka Bűvös kocka Rubik (bűvös) kocka Reflexshop reflexshop.hu Rubik kocka bűvös kocka kirakása Rubik-kocka kirakása 3x3-as kocka

2012.11.30.
11:20

Írta: blomkvist12

Haladó módszertan

Rakjuk ki a 3x3-as Rubik-kockát haladó szinten! Az alábbi videóban jól nyomon követhető, magyarázó techikával találkozhatunk. Érdemes többször megállítani és ha kell visszatekerni az oktatófilmet, mert valóban jó segítséget nyújthat bármely lelkes Rubik-rajongónak!

Szólj hozzá!

Címkék: oktató videó haladó szint Rubik-kocka Rubik-kocka kirakása 3x3-as kocka

2012.11.28.
11:18

Írta: blomkvist12

Rubik-kocka kirakása az NBA-ben!

A rubik-kocka sikere töretlen! Már rengeteg ember köztük igazi hírességek, sztárok és persze sportolók tették próbára elméjüket az egyik leghíresebb magyar találmánnyal. Ebbe a hosszú sorba most beállnak a Minnesota Timberwolves játékosai is. Az alábbi képen a csapat bedobója, Derrick Williams kap néhány instrukciót Ricky Rubio irányítótól, hogy miként is kell kirakni a kockát. Rubio egyébként keresztszalag-szakadása miatt kénytelen szüneteltetni a játékot, de azért reméljük hogy a rubik-kocka kirakása némiképp feledteti vele ezt a kényszerpihenőt!

timberw.jpg

Forrás: http://hvg.hu/sport

Szólj hozzá!

Címkék: kirakás NBA Rubik Rubik-kocka Bűvös kocka Rubik (bűvös) kocka Rubik kocka bűvös kocka kirakása Minnesota Rubik-kocka kirakása 3x3-as kocka Timberwolves Derrick Williams Ricky Rubio

2012.11.19.
09:44

Írta: blomkvist12

Szöveges Rubik

Túl könnyűnek találod kirakni a Rubik-kockát? Itt a nehezítés. Színek helyett szövegesen van kiírva az adott oldal színe, így egy kis pszichológiai ellentmondást legyőzve kell megoldanunk a fejtörőt. Ennél már csak az bonyolíthatná meg jobban, ha a szavak színei nem egyeznének meg az általuk jelölt oldaszínekkel! :) 

szines.png

Szólj hozzá!

Címkék: Rubik Ernő Rubik-kocka 3x3-as kocka szöveges Rubik logikai fejtörő

2012.10.01.
10:30

Írta: blomkvist12

Kettős kockázat

Amíg az eddig megismert kockakirakási módszerekkel éppen elengendő elfoglaltságot szolgáltattam (egy életre?) a kocka kirakását illetően, hagyjuk egyelőre ülepedni az ismereteket és nézzünk meg egy szokványosnak éppen nem nevezhető videot a speedcubing világából! Ebben egy profi speedcuber, művésznevén Ludwig rakja ki a kockát Fridrich-módszert alkalmazva 4300 méteres szabadesés közben, mialatt végig egy felfújható gumicsónakban üldögél!

Szólj hozzá!

Címkék: szabadesés skydive freefall Rubik-kocka Bűvös kocka Rubik (bűvös) kocka speedcubing

2012.09.25.
13:04

Írta: blomkvist12

Fridrich és a kvintilliók

Tudtátok, hogy egész pontosan hány fajta színkombinációs elrendezés létezik egy 3x3x3-as Rubik.kockán?

43,252,003,274,489,856,000!!!

Ez több mint 43 kvintillió lehetséges kombináció. Ha időegységben kifejezve akarjuk elképzelni ezt az értéket, akkor ez több, mint amennyi másodperc eltelt az Ősrobbanás óta!!! Az pedig majd 14 milliárd éve volt!

De a megnyugtató hírem az, hogy nektek elég egy kombinációt kiraknotok ezen számtalan helyzetből. Mégpedig a jót! :) Tudjátok, amikor mind a hat oldalon egyforma színek vannak a kockán!

A mai bejegyzésben az. ún Friedrich-algoritmussal ismerkedhettek meg. Ezt egy cseh származású "speedcuber" hölgy, Jessica Fridrich alkotta meg. A metódus főbb pontjai a következők:

  • Kereszt elkészítése
  • A kereszt kibővítése a sarokkockákkal és a hozzá tartózó élkockákkal. A kereszt után a sarok-élkocka párok behelyezésével azonnal kész lesz az első két sorunk. Ez az F2L (First Two Layers = Első két sor/oldal)
  • A sárga oldal elkészítése 1 algoritmussal (OLL = Orientation of Last Layer)
  • A sárga oldal véglegesítése 1 algoritmussal (PLL = Permutation of Last Layer)

Az alábbi videokon tökéletesen végigkövethető a módszer.

Szólj hozzá!

Címkék: Rubik Ernő Rubik-kocka Bűvös kocka Magic Cube Rubik (bűvös) kocka Reflexshop reflexshop.hu bűvös kocka kirakása

2012.09.14.
12:38

Írta: blomkvist12

Az első forgatások

Kezdjük apró lépésekkel. Ahhoz, hogy ki tudjuk rakni a kockát, bizonyos módszereket kell akalmaznunk. Minták (keresztek, sorok, élek) mentén haladva kell lépésről lépésre kiraknunk a játékot. Ebben óriási segítségünkre lehet ez a szöveges magyarázatokkal teletűzdelt, ábrákkal teli Rubikkocka.hu-n talált kép is:

Akik nem szeretnék, hogy kifolyjon a szemük, azok számára egy hasonló, de több lépéses, könnyen emészthető és olvasható módszert kínálok: ITT

Szólj hozzá!

Címkék: Rubik Rubik Ernő Bűvös kocka Magic Cube Rubik kocka bűvös kocka kirakása

2012.09.10.
21:22

Írta: blomkvist12

A blogról...

Hónapok óta porosodik a polcodon az ajándékba kapott kirakatlan Rubik-kockád? Hiába a napi használat, mégsem sikerül kirakni? Csalásnak érzed a szétszedés-összerakást? Akkor jó helyen jársz, mert a blogomon igyekszem feltárni előtted a kocka kirakásának főbb fortélyait! Ehhez pedig segítségemre lesz az internet bámulatos forrásanyaga, amelyből a legjobb és legérthetőbb vagy éppen legérdekesebb tartalmat igyekszem itt Nektek összegyűjteni. Aggodalomra semmi ok, a kocka kirakása csak kezdetben nehéz. Később, rengeteg gyakorlást követően már rutinszerűvé fog válni. Szóval érdemes lesz visszajárnotok, hogy elsajátítsátok a módszertant!

Kedvcsinálónak itt egy "önmagát" kirakó kockáról készült stopmotion video! (Megjegyzem, ennyire egyszerű dolgotok azért nem lesz!)

Szólj hozzá!

Címkék: kocka kirakás Rubik Rubik Ernő Bűvös kocka Magic Cube Rubik kocka